Wie is Willemijn?

Passie voor taal

Vanaf het moment dat ik ontdekte dat letters woorden vormden, woorden zinnen en zinnen verhalen, was geschreven taal voor mij niet meer weg te denken. Al van jongs af aan had ik een grote passie voor taal. Ik schreef blogs, artikelen, verhalen en won er zelfs verschillende prijzen mee. Ik ontdekte dat ik door te schrijven veel mensen kon bereiken en dat maakte het schrijven nog intrigerender. 

Van hobby naar werk

Ik wilde graag van mijn hobby mijn werk maken. Daarom volgde ik verschillende cursussen, zoals: schrijven voor het web bij NTI, zakelijk schrijven bij De Schrijfschool en ook een kortere cursus schrijf je stad, eveneens bij De Schrijfschool. Ook pitchte ik mijn droom voor de bikkeljury bij de Bart de Graaff Foundation. Ik werd een echte Bikkel, met ArrangeGroup als mentorbedrijf. Mijn droom is realiteit geworden. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel mijn blog.

Rotterdam, die mooie stad

Samen met mijn man en dochtertje woon ik in Rotterdam. Ik houd van deze stad en schreef er ook artikelen over. Die vind je onder Schrijf je stad in het menu.

Braille leren op een reguliere school

Vanaf mijn geboorte ben ik blind. Ik ben altijd naar reguliere scholen gegaan. Ik leerde braille op de basisschool, op hetzelfde moment dat de andere leerlingen leerden lezen en schrijven. In mijn portfolio kun je een serie artikelen lezen over braille. (link naar artikelen). Ik kon goed meekomen op school. Mijn omgeving stimuleerde mij enorm en hielp mij om de aanpassingen die ik nodig had te realiseren.

Drempels wegnemen op de arbeidsmarkt

Toen ik mijn diploma’s op zak had, ging ik op zoek naar een baan. Hierin kwam ik veel drempels tegen. Dit bleek niet alleen voor mij te gelden, maar voor veel mensen met een beperking. Met mijn teksten en mijn redactiewerk wil ik drempels wegnemen, zodat mensen met een beperking kunnen participeren op de arbeidsmarkt.

Willemijn Kloosterman